Malomhegyi Mészkő Kft.

 

A zebegényi MALOMHEGYI MÉSZKŐ KFT. külszíni művelésű bányaüzeme Zebegény községtől 2 km-re helyezkedik el. A bányában kitermelt puha mészkő tengeri üledékként körülbelül 15 millió évvel ezelőtt keletkezett, néhány milliméternyitől a több 10 cm-es nagyságú ősmaradványok, tengeri puhatestű élőlények páncéljai, korallok vannak az algákból képződött mészmárga üledékbe beágyazódva. Ez a nagyon fiatal kalcium-karbonát az állatok gyomorsavában könnyen oldódik, ezért sokkal jobb a hasznosítása, mint a kemény mészkőből gyártott takarmánymeszeknek. Ha jobb a hasznosítása, akkor természetes, hogy ugyanolyan hatás eléréséhez lényegesen kisebb mennyiség is elég!

Termékeink kaphatók 5 kg-os, 4×5 kg-os gyűjtőzsákos, 25 kg-os, 50 kg-os és Big-Bag zsákos (1 tonnás) kiszerelésben is.


Azok az ügyfelek, akik rendszeresen visszatérő vásárlóink és várható felhasználásukat szerződésben rögzítik, jelentős kedvezményben részesülhetnek (évente legalább 5 tonna esetén 5%, 10 tonna esetén 10%, 80 tonna fölött 15%).


Termékeink: a futor, a mészgritt és a mészgríz, amelyek csak szemcsenagyságban térnek el egymástól, elsősorban a csontozat/tojáshéj erősítésére szolgálnak. Bécsi fehér nevű termékünk falfesték alapanyagként hasznosítható, a hegyi kréta tömítések és paszták gyártására alkalmas, macskaalmunk pedig 100%-ig magyar termék, semmiféle vegyszert nem tartalmaz. Ajánljuk még talajjavító meszünket is, melynek hatására jelentősen növekszik a különböző növények eltarthatósága és a csonthéjas gyümölcsök termésmennyisége. Hatóanyag tartalma 88-93% CaCo3. A szárítás következtében jó nedvszívó képességű, a talajra juttatva gyorsan szétesik és oldódik, így a növények számára gyorsan és nagy mennyiségben hozzáférhetővé válik. Javul a talaj szerkezete, víz- és levegőgazdálkodása, jobb lesz a szervesanyag-minősége, csökken a talaj cserepesedési hajlama és a művelő eszközökkel szembeni ellenállása.


Keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:


E-mail: meszko.kft@gmail.com
Telefon: Ferbert Zsolt: 70/367-4353
                Kereki Anna: 70/367-4352
Postacím: 2627 Zebegény, Márianosztrai út 4.


További információkért látogasson el a www.malomhegyimészkö.com honlapunkra!
 

 

Letölthető dokumentum